Burgerarrestatie door ‘pedojagers’ verloopt niet zoals gepland

Zondag kreeg de politie een melding binnen over een ruzie in de Venusstraat. De verdachte zou in bezit geweest zijn van een vuurwapen. Toen de politie de man in het vizier had en agenten riepen dat hij moest blijven staan, luisterde hij niet. Daarom loste de politie een waarschuwingsschot.
Foto: politie

TILBURG – Woensdagavond heeft een groep ‘pedojagers’ een man naar een parkeerterrein aan de Westermarkt gelokt. Ze deden alsof ze een 12-jarig meisje waren en spraken op deze manier met hem af. De groep hield de man vast tot de politie kwam, terwijl een omstander de man plots tegen zijn hoofd schopte.

De groep ‘pedojagers’ noemt zichzelf Madeguys, ze sporen pedofielen op om vervolgens met ze af te spreken en, zo zegt de groep, een burgerarrestatie te verrichten zonder geweld. Jori die in de groep zit vertelt aan Omroep Brabant dat ze vanuit Breda informatie kregen over een pedofiele man die eerder al veroordeeld en mishandeld was daar. De groep zegt ook bewijs te hebben tegen de man en heeft het overhandigd aan de politie.  

De omstander die de man heeft geschopt is aangehouden voor mishandeling. De man die werd vastgehouden door de pedojagers niet omdat hij op dat moment niks strafbaars deed. Een woordvoerder van de politie raadt het sterk af om zelf achter pedofielen aan te gaan. Volgens de woordvoerder is de kans groot dat er een strafbaar feit wordt gepleegd, omdat mensen al snel voor eigen rechter gaan spelen.

Malou den Ouden