Blog: De Tilburgse Kermis het hele jaar rond

‘De Tilburgse Kermis het hele jaar rond’, dat is de titel van een blogserie die ik ga maken voor Omroep Tilburg in samenwerking met de gemeente Tilburg. Misschien ken je mij al wel als bedenker van Blauwe Zondag of als vrijwillig fotograaf van Omroep Tilburg. Maar nu ga ik voor het eerst ook bloggen. Voor mij ook een heel nieuwe ervaring om dit te doen. En hoe kan ik dat dan beter doen dan over het thema Tilburgse Kermis?

Maandag 07/10/19. Tekst: Gijs Franken

Waarom bloggen over de Tilburgse Kermis?

De Tilburgse Kermis fascineert me al sinds mijn kinderjaren. Als echte Tilburger keek ik ook in mijn kinderjaren al het hele jaar uit naar de kermis. Niet om ergens in te gaan maar om elke avond een grote ronde te doen op de kermis, en te genieten van alles wat er op dat moment op de kermis gebeurde.
Later als organisator van Blauwe Zondag leerde ik veel mensen kennen die allemaal iets met de kermis te maken hebben. Van de kermisexploitant tot degene die ervoor zorgt dat de kermis elke ochtend spic en span is. Die verhalen van die personen willen we het komend jaar gaan vertellen. De mensen die de Tilburgse Kermis maken, jaar op jaar.

Elke maand Thema Blogs over een belangrijk thema

De blogs zullen elke maand verschijnen rondom een centraal thema. Binnen deze thema’s ga ik mensen bevragen die hier meer over kunnen vertellen, of zal ik vertellen wat deze stap in het proces betekent voor de Tilburgse Kermis 2020.
Thema’s die zeker aan bod zullen komen zijn: De Verpachting, Evenementen en De toekomst van de Tilburgse Kermis. Sommige thema’s staan al vast gezien ze tot het proces behoren van het creëren van een nieuwe editie van de Tilburgse Kermis. Omdat we ook dat proces volgen geven deze blogs ook een mooi tijdsbeeld van wat er allemaal gebeurt en wie daarbij betrokken is. De blogs geven een exclusief kijkje achter de schermen van de grootste kermis van de Benelux. En daarin laat ik misschien mensen aan het woord die je nog nooit eerder hebt gehoord.

Blog Evaluatie Kermis 2019

Binnen niet al te lange tijd zal ik de eerste blog wijden aan het thema Evaluatie. Misschien denk je: “dit is een saai thema”. Daar ben ik het mee eens, maar voor het beschrijven van het proces naar de Tilburgse kermis 2020 is het wel zo belangrijk. Hierin gaan we nog even terug naar de kermis van 2019, waarbij we kijken naar de hoogtepunten van de kermis en dingen die worden meegenomen als punt van aandacht voor de kermis van 2020.

Kees-Luc Simons