Apotheek Horus sluit noodgedwongen voor zes weken

Bron: Google Maps

Vanwege personeelskrapte is apotheek Horus aan de Lage Witsiebaan in Tilburg binnenkort voor zes weken gesloten. Er worden maatregelen ondernomen zodat patiënten zo min mogelijk hinder ondervinden.

Apotheek Horus is gesloten van maandag 8 juli tot en met vrijdag 16 augustus. Dit heeft te maken met de personeelkrapte. Ze zijn genoodzaakt om de apotheek dus tijdelijk te sluiten, waardoor patiënten er niet meer terecht kunnen. Er worden verschillende maatregelen getroffen zodat mensen toch nog hun medicijnen kunnen ophalen.

Recepten en herhaalservice

Tijdens deze periode worden de recepten vanuit apotheek Hoefstraat verwerkt. Spoedrecepten liggen dezelfde dag klaar en chronische medicijnen liggen na 1 tot 2 werkdagen klaar. Voor herhaalservice probeert de apotheek zoveel mogelijk vooruit te werken. Dit houdt in dat patiënten eerder dan ze gewend zijn een bericht kunnen krijgen dat de driemaandelijkse herhaalservice klaarligt.

Ophalen medicijnen en bereikbaarheid

Patiënten kunnen hun medicijnen aan de balie ophalen bij apotheek Hoefstraat. Zoals gewoonlijk wordt er een afhaalbericht verstuurd. Mocht het niet lukken om medicatie aan de balie op te halen, kan er ook gebruik gemaakt worden van de afhaalkluis. De medicijnen worden dan geleverd in de afhaalkluis van apotheek Horus zelf. Het bezorgen gaat gewoon door.

Telefonisch is de vervangende apotheek ook bereikbaar. Wanneer er gebeld wordt naar apotheek Horus, wordt het telefoongesprek automatisch doorgeschakeld met een medewerker van apotheek Hoefstraat.

De redactie heeft de apotheek om een reactie gevraagd, maar ze gaf aan geen antwoord te willen geven.

LEES OOK:
Medicijntekort in Tilburg: ‘Anderhalf jaar wachten op antibiotica’

Vanessa Spaanderman