Camping Intents valt in het water: bezoekers ‘moeten’ annuleren

Campingsituatie Intents wordt door bezoekers met begrip ontvangen.
Een van de shows tijdens Intents van 2023 (foto: Sam Schuurkes)

Het Intents Festival in Oisterwijk moet noodgedwongen een deel van de camping sluiten. Er is zoveel regen gevallen dat een deel van het terrein niet geschikt is. De organisatoren vragen een deel van de campinggasten hun reservering te annuleren. Als compensatie mogen ze dan één dag gratis naar het festival.

De Nederlandse campingbezoekers die hun tickets annuleren, krijgen hun geld terug en hebben gegarandeerd toegang tot Intents Festival in 2025. Van buitenlandse bezoekers wordt niet verwacht dat zij hun ticket annuleren, aangezien een groot deel daarvan al onderweg is naar Oisterwijk. Ze kunnen ook niet op een andere plek overnachten dan de Intents camping.

De organisatie zegt op alle mogelijke manieren geprobeerd te hebben het campingterrein open te houden. Maar helaas mocht dat niet baten. De laatste buien hebben ervoor gezorgd dat een deel van de camping onder water staat. Het KNMI meldde dat de afgelopen maand de natste meimaand ooit was.

Opbouw

De opbouw van het festival startte begin mei, waar de crew ook al continu geconfronteerd werd met regen. Van de 20.000 beschikbare plekken moeten er tenminste 5.000 onbezet blijven. ‘’Hopelijk is de compensatie die we bieden de bekende pleister op de wonden’’, aldus organisator Rick Liebregts.

Maatregelen

De organisatie van Intents nam een aantal dagen terug nog maatregelen tegen de hevige regenval. Zo draaide een waterpomp dag en nacht om het water weg van het terrein te pompen. Ook werden er nieuwe parkeerplaatsen geregeld en kwamen er extra rijplaten bij de parkeerplaats van de kiss and ride. Uiteindelijk bleek er toch te veel regen zijn gevallen, waardoor een deel van de camping van Intents gesloten is.

LEES OOK:
Regenval wordt hopelijk geen probleem bij festival Intents

Eline Smits