Tiener met mes aangehouden na vechtpartij bij azc Oisterwijk

Foto: Politie.

De politie heeft een minderjarige verdachte aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes en het vernielen van een raam bij het azc in Oisterwijk. Agenten moesten dinsdagavond tot twee keer toe uitrukken bij het asielzoekerscentrum. De verdachte liep verwondingen op door glasscherven. Het mes werd in beslag genomen en er wordt verder onderzoek verricht.

De eerste melding van een vechtpartij kwam rond 19:45 uur binnen, waarbij zeven politieauto’s ter plaatse kwamen. Later, rond 21:30 uur, werden nog eens tien voertuigen ingezet bij een tweede confrontatie.

Zaklampen

Bij de eerste ruzie raakte één persoon gewond, die vervolgens werd behandeld in een ambulance. Tijdens deze onrust werd ook een raam van een wooncomplex op het terrein vernield. De politie doorzocht het gebied met zaklampen.

Een paar uur later braken opnieuw gevechten uit tussen twee groepen op het terrein aan de Kievitsblekweg. Deze tweede confrontatie bleek heviger te zijn dan de eerste. De politie moest tien politieauto’s inzetten en meerdere personen werden nagekeken door medisch personeel in de ambulance.

LEES OOK:
Flinke vechtpartij op AZC in Oisterwijk, zeven politieauto’s ter plaatse

Edita Saakian