Ook in Oisterwijk haalt de Tegeltaxi je tegels gratis op

tegeltaxi in Oisterwijk
Foto: Omroep Tilburg

Wanneer je je tuin gaat verbouwen, kan het voorkomen dat je flink wat tegels over hebt. Dan is het nog een flinke klus om ze af te voeren. In de gemeente Oisterwijk is dat niet meer nodig en kun je vanaf nu een afspraak maken om deze tegels op te laten halen. Daar hebben ze namelijk de zogeheten Tegeltaxi, die ook al in Tilburg bestaat.

De Tegeltaxi is een service die de gemeente biedt om gewipte tegels gratis op te halen. Het jaar is het eerste jaar dat de gemeente Oisterwijk dit doet. De reden dat de gemeente het gratis maakt, is omdat er veel baat is bij een groenere tuin. Het wordt hierdoor voor dieren en insecten aangenamer, wat fijn is aangezien er deze zomer minder bijen, vlinders en insecten zijn. Op warme dagen blijft het koeler door het groen en bij heftige regenval kan het water meteen de grond in gaan.

De tegels kunnen op specifieke dagen opgehaald worden en de eerstvolgende is 12 augustus. Via een formulier op de website van de gemeente kun je aangeven op welke dag de tegels worden opgehaald. Ze halen de tegels alleen op als er groen voor in de plaats komt en ze halen geen grind op.

Ook in de regio

Alle mensen binnen de gemeente Oisterwijk kunnen gebruik maken van de tegeltaxi. Dat betekent dat alle inwoners van Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom een afspraak kunnen inplannen. Maar het kan niet bij een klus voor een bedrijf.

Als je een hele grote tuin hebt, moet je toch kijken naar andere opties. Ze komen alleen langs als je tussen de twee en vijftig vierkante meter aan tegels aanbiedt. De gemeente heeft ook regels voor hoe je de tegels moet klaarzetten. De stapeltjes tegels mogen niet hoger zijn dan tachtig centimeter, de stapels moeten goed bereikbaar zijn voor een vrachtwagen en mogen niet tegen of onder een boom geplaatst worden.

LEES OOK:
Tegeltaxi haalt deze herfst gratis en voor niets je tuintegels op

Isa Hamerlinck