Stokstaartjes Beekse Bergen voor het eerst buiten gezien

In de Hilvarenbeekse dierentuin zijn de drie pasgeboren stokstaartjes, vorige week voor het eerst naar buiten gekomen. Ze hebben de bezoekers en verzorgers aangenaam verrast, meldt de Beekse Bergen in een persbericht.

De stokstaartjes worden na de tweeënhalve maand durende dracht blind, kaal en doof geboren. De diertjes verstoppen zich daarom de eerste weken na geboorte in hun hol. De verzorgers weten daardoor ook niet hoe het met ze gaat. Rond de derde week laten de stokstaartjes zich buiten af en toe zien. Het drietal is nu ongeveer een maand oud.

Gangen

De stokstaartjes die van oorsprong uit Zimbabwe, Botswana en Mozambique komen, leven onder de grond in lange gangenstelsels. Deze gangen kunnen soms wel drie meter diep zijn en zeventig tot negentig ingangen hebben. De gangen zijn te vergelijken met een huis, ze hebben namelijk ook verschillende kamers, zoals een ‘slaapkamer’ of ‘wc-ruimtes’. Deze gangen houden de kleine diertjes veilig, zo zijn ze beschermd tegen vijanden en tegen extreme temperatuurwisselingen.

LEES OOK:
Beekse Bergen verwelkomt derde olifantje in vier maanden tijd
Twee cheetawelpjes geboren in Safaripark Beekse Bergen

Eline Smits