Guus van der Put voorgedragen als nieuwe wethouder in Goirle

Guus van der Put
Van der Put is voorgedragen als nieuwe wethouder in Goirle (Foto: Gemeente Goirle).

Guus van der Put is door PvdA Goirle Riel voorgedragen als nieuwe wethouder. Hij zal de tijdelijke vervanger worden van wethouder Pernell Criens, die om gezondheidsredenen moest stoppen met haar werkzaamheden.

Criens was verantwoordelijk voor taken in het Sociaal Domein, met in de portefeuille onder andere Wmo, schuldhulp en armoedebeleid. Het college heeft besloten haar verlof te verlenen. De gemeenteraad kan daardoor voor zestien weken een vervanger aanstellen. Deze termijn kan tot twee keer met zestien weken verlengd worden.

Eerder wethouder

Van der Put was van 2014 tot 2018 al eerder namens PvdA wethouder in Goirle. De PvdA zal het voorstel op 2 juli neerleggen bij de gemeenteraad. Volgens fractievoorzitter Antoon van Baal zorgt de bestuurlijke ervaring van Van der Put ervoor dat hij zich snel kan inwerken om aan de slag te gaan in Goirle en Riel.

Guus van der Put: “Allereerst hoop ik dat Pernell tijd, rust en ruimte vindt voor een spoedig herstel. In de tussentijd zal ik me, vanwege mijn verbondenheid met Goirle, met hart en ziel inzetten voor het welzijn van de Goirlese samenleving. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie. Gelet op mijn eerdere functies in het gemeentebestuur heb ik daar alle vertrouwen in.”

LEES OOK:
Wethouder Criens uit Goirle afwezig vanwege ziekte: Krook neemt taken over

Angela Weisz