Dit is wanneer de nieuwe Efteling attractie Danse Macabre opent

danse macabre efteling
Danse Macabre opent haar deuren op 31 oktober (Foto: De Efteling).

Eftelingfans kunnen 31 oktober alvast vrijhouden in hun agenda, want op deze dag opent de nieuwe attractie Danse Macabre eindelijk haar deuren. Na ruim twee jaar bouwen onthult het attractiepark nu de eerste beelden.

Op de plek waar vroeger het Spookslot stond, staat nu een mysterieuze abdij. Danse Macabre, met een oud en vervallen gebouw, heeft een huiveringwekkende geschiedenis. Bezoekers konden al door de hekken naar de buitenkant van het gebouw gluren, maar voor het eerst deelt de Efteling nu ook beelden van het interieur.

Dansen op een draaischijf

De nieuwe attractie laat bezoekers dansen op een enorme draaischijf met een doorsnede van 18 meter. Op deze grote schijf staan zes kleinere draaischijven, elk met een koorbank waar plaats is voor 18 personen. Tijdens de rit zal de schijf stijgen, kantelen, dalen en draaien als een munt. Dit is een primeur voor de Efteling, want zo’n rit is uniek in de wereld.

Efteling-ontwerper Jeroen Verheij is enthousiast over ‘zijn’ Danse Macabre. “Ik hoop dat onze gasten overdonderd worden door wat ze zien als ze straks deze kapel binnenkomen. Het is een enorm indrukwekkende ruimte. Dit wordt een onvergetelijke attractie.”

LEES OOK:
Deze zomer sta je in de Efteling in een digitale wachtrij bij de Droomvlucht

Angela Weisz