ZomerWerkplaatsen: met wat voor game ga jij daar voor de dag komen?

Omdat deze zomer veel kinderen niet op vakantie gaan, verzorgt de bieb in juli en augustus ZomerWerkplaatsen.
Foto: Anton Porsche / Pexels

TILBURG – Ook in de zomer worden dit jaar in de bibliotheken Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein digitale workshops gegeven. Kinderen hebben daar de kans om, op een speelse en creatieve manier, hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en hun talent te ontdekken. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt.

Omdat dit jaar veel kinderen niet in de zomer op vakantie gaan, verzorgt de bieb in juli en augustus ZomerWerkplaatsen. Voor de thuisblijvers zijn er daarom workshops in de bibliotheken Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein.

Ben je 7 jaar of ouder? En lijkt het je ook leuk om mee te doen? Dan ben je welkom in de ZomerWerkplaatsen. Onder begeleiding van Joep, de mediacoach, brengen ze een gevarieerd programma.

SketchNation

Maak je eigen iPad games. Met een iPad app kun je, door te programmeren, je eigen tekeningen, foto’s en afbeeldingen tot leven laten komen in een game die jij ook zelf mag verzinnen.

Mega Man Maker

Bouw je eigen gamelevels. Met Mega Man Maker kun je je eigen levels maken met platforms, robots, diepe afgronden en zelfs ook eindbazen. Als je wel eens Mario Maker hebt gespeeld weet je precies hoe dit werkt. Nadat je level af is moet je hem natuurlijk ook nog goed uittesten.

Minecraft: Creative Mode

Ben jij een echte Minecraft-fanaat, bouwexpert of Redstone specialist? Dan hebben ze jou nodig in de Werkplaatsen. Ze gaan dan met heel de groep in één server samen aan een groot project bouwen. Ook als je nog nooit Minecraft hebt gespeeld vinden ze het leuk als je mee komt doen.

De toegang is gratis.

Kees-Luc Simons