Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Milieucafé Anderhalvemetersessies #1

Kringloopbedrijf La Poubelle | Foto: Milieucafé Tilburg
Milieucafé Anderhalvemetersessies
Milieucafé Anderhalvemetersessies
Milieucafé Anderhalvemetersessies #1
/

Onder de naam ‘Milieucafé Anderhalvemetersessies’ brengt de redactie van het Milieucafé tijdens de coronacrisis diverse producten uit. De eerste in deze serie is een podcast, gepresenteerd door Milieucafépresentator Marc Pruijn.

In de podcast (28 min.) wordt uitgebreid stilgestaan bij de circulaire economie ten tijde van corona: de Tilburgse kringloopwinkels waren wekenlang dicht, maar de Tilburgers die vaak noodgedwongen thuis zaten besloten massaal hun huis op te ruimen. Waar bleven de herbruikbare spullen? Een gesprek met manager Theo van der Bruggen van La Poubelle en teamleider Frank in ’t Groen van de Milieustraat.

Verder maakte foodblogger Anne de Graaf voor het Milieucafé een rondje langs enkele boerderijen en voedselleveranciers uit de regio Tilburg. Is er nu meer vraag naar voedsel uit de eigen streek? En Anne praat daarover verder met deskundige Frederike Praasterink. Zij is lector Future Food Systems aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Milieucafépresentator Michel Jehae spreekt een column uit over ‘het nieuwe normaal’ en de podcast wordt, net als de bekende Milieucafé-avonden, afgesloten door de heren van het Environmental Lounge Cafe.

Omroep Tilburg

Plaats een reactie