Het Wereldpodium – Podcast #2 – Sinti in Broekhoven

Wereldpodium Podcast
Wereldpodium Podcast
Het Wereldpodium - Podcast #2 - Sinti in Broekhoven
Loading
/

Documentairemaker Eline van der Kaa maakt een gefilmd portret over de Tilburgse reizigersfamilie Damen. Daarmee hoopt ze dit jaar af te studeren aan St. Joost, de Akademie voor Kunst en Vormgeving in Breda.

Een jaar lang kwam ze bij deze familie over de vloer om te filmen. Dat intensieve contact levert eerlijke en intieme beelden op.

In deze podcast vertelt de documentairemaker Eline van der Kaa over het contact met de familie, het maakproces, het Sinti-zijn en hoe de familie Damen al 19 jaar probeert om een plaats op een kamp te krijgen.

Ook Anna Damen zelf vertelt over de film en over haar strijd. De première van de documentaire laat door corona nog even op zich wachten.

Het Wereldpodium maakt de komende periode zowel podcasts als Zoom-uitzendingen. De podcasts zijn een co-productie van Het Wereldpodium en Omroep Tilburg. De ZOOM-uitzendingen maakt Het Wereldpodium in eigen beheer. Op deze manier komt elke week het Tilburgs Wereldnieuws online, de ene week dus via een podcast, de andere week met een live Zoom-uitzending.

Zie www.wereldpodium.nu voor meer info.

Omroep Tilburg

Plaats een reactie