Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zonder afspraak boosterprik halen toch wel in Tilburg

Uiteraard neemt de GGD maatregelen om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen voor de HPV-vaccinatie. Ze houden zich aan de richtlijnen van het RIVM, zodat de vaccinatie veilig uit te voeren is.
Foto: Karolina Grabowska / Pexels

De GGD Hart van Brabant gaat toch zonder afspraak boosterprikken zetten. Dat gebeurt onder meer in Tilburg. Vorige week begon de GGD Brabant-Zuidoost hier al mee, maar in de regio Tilburg waren er nog geen plannen voor de ‘vrije inloop’.

Begin deze week liet de GGD Hart voor Brabant nog weten dat in Tilburg nog geen boosterprikken zonder afspraak gezet zouden worden. Volgens een woordvoerder zaten alle afspraakmogelijkheden nog snel vol in de stad. “Als dit gaat teruglopen gaan wij ook een boosterprik zonder afspraak aanbieden in Tilburg,”

Ruimte over
De GGD Hart van Brabant komt hier nu op terug omdat veel mensen al een boosterprik gehaald hebben. Daardoor ontstaat meer ruimte voor ‘vrije inloop’ zoals de GGD dat zelf noemt. Van maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari wordt er zonder afspraak geboosterd in de Koepelhal aan het NS-Plein. Niet alleen Tilburgers, maar iedereen kan daar tussen tien uur ’s ochtends en vier ’s middags een boostervaccin halen bij de GGD.

“We raden inwoners aan om vooraf altijd even te kijken op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak voor de actuele data en tijden”, schrijft de dienst. Ook in Waalwijk is er de mogelijkheid om zonder afspraak een boosterprik te krijgen tegen het coronavirus. Wie zich wil laten vaccineren bij het Willem II-stadion, moet nog wel een afspraak maken.

Mensen die al een afspraak hebben staan voor een boosterprik, kunnen ook naar de vrije inloop komen als ze daardoor eerder aan de beurt zijn. Het verzoek van de GGD is dan wel om hun later afspraak door te geven aan de medewerkers zodat deze uit het systeem gehaald kan worden.

Vaccinatierecord
Dat GGD Hart van Brabant nu toch beging met boosteren zonder afspraak komt mede door een recordweek van coronaprikken. De drie Brabantse GGD’s in één week tijd in totaal 272.000 vaccinaties. Dat blijkt uit cijfers die Omroep Brabant opvroeg bij de gezondheidsdiensten. Tot nu toe hebben de GGD’s 815.077 boosters weggeprikt.

LEES OOK: Boosterprik zonder afspraak nog niet in Tilburg

Collin Beijk