Zeven verdachten van inbraak op heterdaad aangehouden

coke in hilvarenbeek
(Foto: Politie)

Zeven verdachten van inbraak zijn zondagochtend op heterdaad aangehouden door de politie. De verdachten zouden op industrieterrein Vossenberg elektronica uit een vrachtauto hebben gestolen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie door een beveiliger al op de hoogte gehouden van een verdachte situatie. Hij zag rond 01.00 uur een persoon op het industrieterrein lopen die zich verdacht gedroeg. De politie besloot die nacht polshoogte te nemen.

Gat in hekwerk
De politie laat weten dat de man die ze daar aantroffen zich ‘wazig’ gedroeg, wat reden was voor de politie om alert te zijn. Die zondagochtend zagen agenten dat een bestelbus via een gat in het hekwerk het bedrijventerrein opreed. De politie kon de mannen in het bestelbusje op heterdaad aanhouden. Ze hadden een leeftijd tussen de 20 en 46 jaar.

In de laadruimte van de bestelbus vond de politie grote hoeveelheden elektronica. De mannen hadden dat kort daarvoor uit een vrachtauto gestolen. Naast zeven aanhoudingen heeft politie de bestelbus in beslag genomen en twee personenauto’s.

Edita Saakian