Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Yalcin diepbedroefd na explosie in zijn sishalounge: ‘Ik ben kapot’

Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Verslagen staat Yalcin Aslan dinsdagmorgen op straat te kijken naar zijn zwaar gehavende pand in de binnenstad van Tilburg. Afgelopen nacht klonk er een daverende klap door een explosie bij shishalounge Simit Plaza, waardoor ook veel ruiten in de omgeving aan scherven sprongen. “Ik ben er kapot van”, zegt hij in een eerste reactie.

De eigenaar ging maandagnacht laat naar huis na een lange werkdag met de kerst. “Ik was nog geen uur thuis en toen belde de politie”, vertelt hij aan Omroep Brabant. “Ik was nog wakker. Het is vreselijk, eerst de coronaklap en nu dit.”

Boven de zaak, op de hoek van de Heuvel en de Heuvelstraat, zitten twee appartementen. Het bovenste appartement heeft in elk geval glasschade. Ook voor de winkel Pull&Bear, schuin tegenover het pand, is het puin ruimen. Daar liggen de ramen eruit op de bovenste verdieping, zo laat een schoonmaker zien.

Yalcin is vanmorgen alweer vroeg bij zijn sishalounge om de schade te inspecteren, maar hij mag nog niet binnenkijken van de hulpdiensten. “Alleen de ramen lijken beschadigd te zijn”, concludeert hij voorzichtig. “Het is een monumentaal pand.”

Wat de oorzaak van de explosie is geweest, Yalcin heeft geen idee. “Maar dit moet makkelijk te achterhalen zijn, want de hele binnenstad hang vol met camera’s.” Ondanks de tegenslag blijft hij strijdbaar. ““Ik wil zo snel mogelijk weer open. Dat moet wel. Ik ga weer verder.”

LEES OOK: Explosie in uitgaanscentrum Tilburg bij shishalounge, forse schade aan pand

Omroep Brabant