Wordt Tilburg dé vakantiestad van Nederland? Citymarketing denkt van wel

TILBURG – Door corona hebben veel mensen hun vakantie naar het buitenland noodgedwongen moeten annuleren. Citymarketing Tilburg ziet daar een kans in en wil van Tilburg dit jaar dé vakantiestad van het land maken. Met ideeën gericht op ontspanning probeert de organisatie iedereen een fijne zomer te geven in eigen land.

“Veel mensen zullen dit jaar op vakantie gaan in Nederland. Daarom is het belangrijk om Tilburg te promoten als vakantiestad en mensen vanuit andere steden of provincies te laten genieten van een vakantie in onze stad”, vertelt Marc Meeuwis, directeur van Citymarketing Tilburg. Volgens de organisatie moet het gevoel van vakantie in het buitenland merkbaar zijn in de stad. “Ik denk dat we veel citydressing gaan toepassen. Denk hierbij aan lichtjes vanaf het spoorpark tot aan de Piushaven om de stad te verbinden met licht”, vervolgt Meeuwis.

Bij restaurant RAW speelde hetzelfde idee. Zij gaan op de bouwroute die voor hun terras loopt een vakantiebestemming creëren. “Doordeweeks komen er altijd vrachtwagens langs, maar in het weekend is dat niet zo. We waren dan ook heel blij om van de gemeente te horen dat we dat deel mogen gebruiken bij ons terras en elke week een ander land mogen nabootsen”, vertelt eigenaresse Daniele van Lamoen.

Manon Immerzeel