Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Woning beschoten in het Zand, politie zoekt getuigen

Politie Tilburg zoekt getuigen van schietincident

Een woning aan de Jozef van der Grintenstraat is beschoten. Dit gebeurde zaterdagavond rond tien over half tien. Er is niemand gewond geraakt. In de omgeving is gezocht naar mogelijke daders, maar de politie heeft niemand gevonden. Daarom is de politie op zoek naar tips en getuigen.

De woning in de wijk het Zand, vlak bij de Westermarkt, werd zaterdagavond beschoten. Op het moment van het schietincident reed een auto met verhoogde snelheid weg. De politie is op zoek naar de inzittende(n) van die auto. Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die wat gehoord of gezien hebben in de omgeving van de Jozef van der Grintenstraat.

Na een melding kwam de politie rond 21:45 ter plaatse. Vrijwel direct zag het team dat de woning inderdaad beschoten was. De politie zocht in de omgeving van de woning naar de verdachten, maar dit leverde niets op. Er vond een buurtonderzoek plaats, waarbij sporen zijn gevonden. Verder is er al gesproken met getuigen. Dit heeft tot dusver niets opgeleverd.

Getuigen gezocht

Op dit moment is de politie op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het incident. Ook is het onderzoeksteam op zoek naar mensen die een beveiligingscamera of een deurbel met camera hebben. Getuigen of mensen met een camera kunnen contact opnemen met de politie.

Een woordvoerder van de politie laat maandagochtend weten dat er nog geen updates zijn vanuit het rechercheteam.

Pieter Soethout