Willem II verliest van NAC, supporters zijn het zat

Nadat Willem II degradeerde zijn de ogen gericht op het nieuwe voetbalseizoen. Niet alleen bij de Tricolores en de trouwe supporters...
Foto: Collin Beijk

Willem II verloor zondagmiddag in eigen huis met 1-2 van NAC. De verloren derby maakt veel los bij de Tilburgse supporters. Veel van hen missen een plan en leggen de schuld bij trainer Kevin Hofland.

De derby maakte zoals altijd weer veel los. Al ’s ochtends vroeg gingen de Willem II-supporters het centrum in en maakten er een feestje van. Er werden rookfakkels aangestoken en er werd gedanst en gesprongen op de muziek.

Indrukwekkende sfeer
Net na het middaguur begon de wedstrijd, maar een deel van de supporters zat al een stuk eerder in het stadion. Ondanks de afwezigheid van de supporters uit Breda was de sfeer in het stadion uitstekend. Willem II zorgde, net als sommige fans, voor het nodige vuurwerk vooraf. Ook hing er een enorm spandoek op de Kingside met daarop ‘Heel ons leven lang’.

Het gaat niet goed met onze Tilburgse club. Supporters vinden onder andere dat er te weinig inzet is, de wil om te winnen ontbreekt en dat de chemie tussen de trainer en de spelers onzichtbaar is. In de eerste helft was het spel volgens de supporters nog redelijk, maar vooral de tweede helft was ondermaats.

Hieronder een greep uit de reacties op Twitter:

LEES OOK: Willem II – NAC zonder uitsupporters, ‘jammer’, vindt de supportersvereniging

Pieter Soethout