Willem II speelt gelijk tegen laagvlieger Roda JC

Willem II kwam vrijdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Roda JC. De Tilburgse ploeg werd gesteund door een uitverkocht uitvak en kwam twee keer op achterstand. Door het gelijkspel zagen de Tricolores de periodetitel aan hun neus voorbij gaan en eindigden ze op de vierde plaats.

950 supporters uit Tilburg pakten nog maar eens uit en lieten bij de opkomst van de spelers een prachtig spandoek over de hoofden glijden. Willem II startte goed, maar keek na een kwartier al wel tegen een achterstand aan. Roda JC werd sterken en daardoor kwam Willem II steeds minder aan voetballen toe. De kopbal van Elton Kabangu net voor rust kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen.

Tien tegen elf
Het begin van de tweede helft was spectaculair. Willem II kreeg een grote kans, die de Roda doelman maar net kon tegenhouden. Uit de tegenaanval kwam Roda voor een tweede keer op voorsprong. Toch waren het de Tricolores die al na één minuut weer op gelijke hoogte kwamen, na een kiezelhard schot van Jesse Bosch. Vijf minuten later kon oud-Willem II’er Guus Joppen alvast gaan douchen. Hij kreeg direct rood na een schandalige tackle.

Willem II voerde de druk op de Limburgers flink op en wisselde aanvallend, waardoor spits Jizz Hornkamp ook nog in actie kwam. In de 88e minuut belandde zijn poging op de paal, waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Een team, een taak
Na de wedstrijd lieten de supporters van Willem II nog maar eens aan de selectie zien waar het om gaat: promotie. Het hele uitvak was de hele wedstrijd gehuld in shirts met ‘een team, een taak’. Na de wedstrijd werd deze boodschap nog maar eens kracht bijgezet door middel van een groot spandoek en de shirts werden ook aan de selectie overhandigd.

Willem II speelt aanstaande dinsdag de eerste wedstrijd in de play-offs uit bij VVV Venlo. Aanstaande zaterdag zal het tweede duel worden afgewerkt in een uitverkocht Koning Willem II Stadion.