Reinier Robbemond per direct ontslagen als trainer Willem II

Willem II - NAC werd na 54 minuten stilgelegd. (foto: Omroep Tilburg)

Willem II neemt per direct afscheid van trainer Reinier Robbemond. De clubleiding zag geen sportieve vooruitgang.

Robbemond, Teun Jacobs en Martin van Geel lagen de laatste tijd al erg onder vuur. Op social media kreeg Robbemond al lang de schuld van de slechte resultaten. Dit weekend barstte de bom. Willem II speelde belabberd tijdens de derby tegen NAC en de supporters lieten hun onvrede merken door het ophangen van spandoeken.

Weer ontslag
Voor Robbemond was de opvolger van Kevin Hofland. Hij haalde vorig seizoen in 44 wedstrijden 21 punten, waarmee de vierde plek in de KKD gehaald werd. Daarna verloor Willem II in de eerste ronde van de play-offs. Een zware teleurstelling, waardoor de Tricolores nog een jaar in de KKD spelen.

Technisch directeur Teun Jacobs licht toe geeft aan dat hij Robbemond wil bedanken voor de prettige samenwerking en de inzet voor de club. Toch ziet hij onvoldoende verbetering in het spel. “Reinier heeft in een sportief zwaar jaar de verantwoordelijkheid genomen en afgelopen seizoen veel punten behaald met Willem II. Het doel voor dit seizoen was terug te keren naar het DNA van de club, 1-4-3-3 en attractief voetbal”

Het spelen van attractief voetbal in de 4-3-3 opstelling is niet gelukt. Dat valt volgens sommige supporters niet alleen Robbemond kwalijk te nemen, maar ook Jacobs is hieraan schuldig. Zijn positie, net als die van Martin van Geel, ligt bij de fanatieke supporters van de Tricolores zwaar onder vuur. Het ontslag van Robbemond zal volgens hen niet de oplossing zijn voor de sportieve crisis waarin Willem II verkeerd.

Pieter Soethout