Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II Betrokken zet zich al vijf jaar maatschappelijk in

Bron: Jules van Iperen

Niet alleen Willem II vierde afgelopen zomer een jubileum, ook de maatschappelijke tak van de Tilburgse club had wat te vieren. Willem II Betrokken bestaat vijf jaar en zet zich al die tijd in voor de maatschappelijke initiatieven voor Tilburg en omgeving.

Geschreven door Gijs de Rooij

In juli 2016 richtten toenmalig Willem II-directeur Berry van Gool en huidige voorzitter Jansen Willem II Betrokken op. “Dat betekent niet dat er voor de oprichting van de stichting niet aan maatschappelijke betrokkenheid werd gedaan door Willem II”, vertelt coördinator van Willem II Betrokken Suzanne Albregts. “Om de maatschappelijke impact van Willem II te laten groeien, is besloten een stichting in het leven te roepen.” 

We hebben een zevental projecten met als doel het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.”

Vijf jaar later leidt Willem II Betrokken verschillende projecten. Van kinderen leren lezen tot het ophalen van Football Memories. “We hebben een zevental projecten met als doel het oplossen van maatschappelijke vraagstukken die hier in Tilburg en omgeving spelen. Dit doen we door het inzetten van spelers van Willem II als rolmodel en het stadion als inspirerende omgeving.”  

Een supporter met een oogziekte is de aanleiding van de blindentribune.”

De meeste projecten komen uit de koker van het bestuur, die wordt gevormd door een breed maatschappelijk werkveld. De ideeën komen ook van supporters. “Een supporter met een oogziekte is de aanleiding van de blindentribune. De supporter werd blind en had al jarenlang een seizoenkaart van Willem II. Van andere clubs had hij vernomen dat daar met een blindentribune werd gewerkt. Dit legde hij bij ons voor en daar zijn wij als stichting mee aan de slag gegaan”, zegt Albregts.  

De maatschappelijke positie van Willem II is net zo belangrijk als de sportieve positie.”

Ter viering van het 125-jarig jubileum van Willem II en het 5-jarig jubileum van Willem II Betrokken vond er vorige week een symposium plaats in de Lochal. Daar sloeg Martin van Geel volgens Albregts de spijker op de kop. “De algemeen directeur van Willem II zei: ‘de maatschappelijke positie van Willem II is net zo belangrijk als de sportieve positie’. Dat is uiteindelijk wel ons doel. Willem II is zoveel meer dan die zeventien thuiswedstrijden per seizoen.” 

Omroep Tilburg