“Wij knallen nu weer en dat wordt gezien”

“Wij knallen nu weer, en dat wordt gezien.” Dat zijn de woorden van gemeentesecretaris Marcel Meijs als reactie op het ontvangen van de titel ‘Beste overheidsorganisatie van het jaar’. De gemeente Tilburg werd dinsdagavond in Den Haag verkozen en liet daarmee ProRail en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) achter zich. Met het ‘weer’ verwijst Meijs…

“Wij knallen nu weer en dat wordt gezien.” Dat zijn de woorden van gemeentesecretaris Marcel Meijs als reactie op het ontvangen van de titel ‘Beste overheidsorganisatie van het jaar’. De gemeente Tilburg werd dinsdagavond in Den Haag verkozen en liet daarmee ProRail en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) achter zich.

Gemeentesecretaris Marcel Meijs | Foto: Omroep Tilburg

Met het ‘weer’ verwijst Meijs naar de jaren 80. “Het was een diepe crisis, de neergang van de textiel, toen werd het Tilburgs model in de steigers gezet. Ook een manier waarop de organisatie liet zien: dit is nu nodig.” Volgens de gemeentesecretaris, in zijn rol ook wel de directeur van de gemeentelijke organisatie genoemd, zie je nu iets vergelijkbaars.

Burgemeester Theo Weterings | Foto: Omroep Tilburg

Ook burgemeester Theo Weterings is trots op het ontvangen van de titel. Bekijk hier de uitgebreide reactie van de burgemeester en de gemeentesecretaris op het ontvangen van de titel ‘Beste overheidsorganisatie van 2019’.

Omroep Tilburg