Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wie wordt de Tilburgse Politicus van het Jaar 2019?

Alweer voor de vierde keer op rij kunnen inwoners van de gemeente Tilburg bepalen wie de Tilburgse politicus van het jaar is. Wie heeft zich buitengewoon ingezet? Wie valt op? Tilburg heeft 45 raadsleden, ongeveer 20 burgerraadsleden en 6 wethouders. Welke man of vrouw in de Tilburgse politiek strijkt dit jaar met de eer en neemt de Gouden Schietspoel mee naar huis?

De Tilburgse politici beter leren kennen? Dat kan! Omroep Tilburg heeft een reeks podcasts opgenomen met openhartige gesprekken met raadsleden, wethouders en burgerraadsleden. Alle Tilburgse politici hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen en 22 van hen zijn daar op ingegaan.

De gesprekken gaan over vragen als: zijn mensen gelukkig en gezond in Tilburg? Waar halen jullie je inspiratie en informatie vandaan? Hoe weet je nou wat de Tilburgers willen? En hoeveel tijd steek je nou in dat werk voor de raad? De gespreksleiders Lout Donders en Agnes van der Straaten, beiden met veel ervaring bij Omroep Brabant, en Piet van Beurden (Docent Fontys), met zijn broer Bram van Beurden (voorzitter Stichting Stadsbomen), leiden de openhartige gesprekken in goede banen.

Is geluk een keuze? Of wordt geluk bepaald door het nest waarin je geboren bent? Welke kleine zaken maken nu echt het verschil voor mensen? Kan er een goede reden zijn om zaken in het geheim te bespreken? En wie zit er bekken te trekken naar wie, in de gemeenteraad? Al deze vragen worden besproken en meer komen ter tafel. Geen zware politieke debatten, maar gesprekken waarin we onze politici beter leren kennen. Over dienstbaarheid aan de stad en rekening houden met de inbreng van mensen. Hoe een hond kan helpen om te leren wat leeft onder de mensen en: vertegenwoordig je alle Tilburgers als volksvertegenwoordiger? Of alleen de mensen die op je hebben gestemd?

Luister naar de 6 opnamen met persoonlijke gesprekken met raadsleden, burgerraadsleden en wethouders en leer de mensen achter de politici beter kennen. Zit hier misschien de Tilburgse Politicus van het Jaar 2019 bij?

De verkiezing van de Tilburgse Politicus van het Jaar 2019 wordt georganiseerd door Omroep Tilburg en Tilburgers.nl, met medewerking en ondersteuning van de Tilburgse Koerier en Omroep Brabant.

Tijmen Moelker