Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wethouder Van der Pol is weer Tilburger

Burgemeester Weterings en wethouder Van der Pol tijdens de inschrijving (foto: Pieter Soethout)

Wethouder Bas van der Pol is weer inwoner van Tilburg. Op dinsdagmiddag werd hij symbolisch ingeschreven door burgemeester Weterings. ‘Terug naar Tilburg voelt als thuiskomen’.

Met een brede glimlach op zijn gezicht liep de wethouder Stadskantoor 6 aan de Spoorlaan binnen. Het is tijd om terug te keren naar de stad waar hij geboren en getogen werd. Al meer dan tien jaar geleden verliet hij de stad, maar voor zijn werk keert hij graag terug. Dat werd ook afgesproken toen hij werd aangesteld als wethouder.

Voeten in de aarde
Normaal gesproken is Van der Pol vijf dagen in de week in Tilburg te vinden. Daarvoor reist hij op en neer vanuit zijn woonplaats Rotterdam. “Het is een stuk handiger om weer in Tilburg te gaan wonen, want dan heb je gewoon wat meer voeten in de aarde.” Daarnaast vindt hij het fijn om weer wat meer tijd te hebben voor zijn gezin.

De wethouder vindt het dan ook bijzonder dat zijn zoontje op dezelfde plek gaat opgroeien als waar hij dat ooit deed. “Naar dezelfde kinderopvang gaat hij niet, want die bestaat niet meer. Wellicht gaat hij nog wel naar dezelfde middelbare school”, vertelt de wethouder trots.

Voelt als thuiskomen
Terugkeren naar Tilburg voelt voor Van der Pol als thuiskomen. Hij woont dan weer dichter bij familie en vrienden. Ook heeft hij nog een boodschap voor de Tilburgers. “Er zijn veel mooie ontwikkelingen in onze stad en ik heb er zin in om weer vanuit Tilburg aan de slag te gaan.”

wethouder van der pol met burgemeester weterings
Burgemeester en wethouder na de inschrijving.

LEES OOK:
Wethouder Grashoff blijft in Delft, Van der Pol ‘komt weer thuis’

Pieter Soethout