Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuwe blauwe ader tegen wateroverlast officieel geopend

Vanochtend werd in Tilburg een nieuwe zogenoemde ‘blauwe ader’ officieel geopend door wethouder Mario Jacobs. De blauwe aders moeten er in Tilburg voor gaan zorgen dat overtollig regenwater goed kan worden afgevoerd. Daarmee wil de Gemeente Tilburg voorkomen dat kelders en straten blank komen te staan na een zware regenbui. In het verleden was het…

Vanochtend opende wethouder Mario Jacobs officieel een nieuwe zogenoemde ‘blauwe ader’ in Tilburg. Blauwe aders moeten in de stad gaan zorgen voor een goede afvoer van overtollig regenwater. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat kelders en straten blank komen te staan na een zware regenbui.

In het verleden was het regelmatig prijs nadat er een zware bui over de stad was getrokken. Sommige straten en kelders stonden blank, omdat de bestaande riolering al het extra regenwater niet kon afvoeren. In de gemeente zijn op verschillende locaties blauwe aders aangelegd, die als aanvulling op de normale riolering ervoor moeten zorgen dat het water snel weg kan.

De gemeente heeft er vertrouwen in dat hiermee de problemen opgelost zijn, al kan wethouder Mario Jacobs niet garanderen dat bewoners nooit meer natte voeten zullen krijgen.

Omroep Tilburg