Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Studenten naar finale SpinAwards met hulpmiddel voor te vroeg geboren baby’s

Een groep studenten van Fontys Economische Hogeschool Tilburg heeft een concept bedacht en is daarmee als jong talent in de finale terecht gekomen van de SpinAwards. De studenten bedachten de ‘Womby’, een hulpmiddel dat ziekenhuizen kunnen gebruiken wanneer een baby te vroeg geboren wordt. Womby is een kussen dat in de couveuse van de baby…

Een groep studenten van Fontys Economische Hogeschool Tilburg heeft een concept bedacht en is daarmee als jong talent in de finale terecht gekomen van de SpinAwards. De studenten bedachten de ‘Womby’, een hulpmiddel dat ziekenhuizen kunnen gebruiken voor te vroeg geboren baby’s.

Womby is een kussen dat in de couveuse van de baby kan worden geplaatst. Het kussen is in staat om geluiden en geuren mee te geven. Daarvoor staat het in verbinding met een smartwatch en een app, zodat er op die manier toch een band tussen moeder en kind kan zijn.

Afgelopen woensdag mochten veertien studententeams van de opleiding hun idee pitchen aan de jury van de SpinAwards Young Talent. De prijs is bedoeld voor professionals die zich bezig houden met digitale media in de breedste zin van het woord.

Omroep Tilburg