‘Wethouder Esmah Lahlah nummer twee op lijst GroenLinks-PvdA’

Wethouder Esmah Lahlah (foto: Dolph Cantrijn)

Esmah Lahlah is bij de komende landelijke verkiezingen de nummer twee op de gezamenlijke lijst van GroenLinks en PvdA. Dat melden de politieke redacties van onder andere RTL Nieuws en de Telegraaf. Morgen om 14:00 uur wordt de lijst officieel bekendgemaakt.

Lahlah is sinds 2018 wethouder in Tilburg. Waar ze eerst nog partijloos was, is het ze het afgelopen jaar onlosmakelijk verbonden met GroenLinks. Onder haar aanvoering werd de partij het grootste tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Landelijke bekendheid
De Tilburgse wethouder vergaarde landelijke bekendheid toen ze een maand lang leefde van een bijstandsuitkering. Ook werd ze in 2021 gekroond tot beste lokale bestuurder van Nederland. In Tilburg houdt ze zich onder andere bezig met bestaanszekerheid, inclusie, laaggeletterdheid en kansengelijkheid. Haar woordvoerder geeft aan niets te kunnen zeggen over haar eventuele plaats op de lijst van GroenLinks-PvdA.

Samen met negen anderen werkte Lahlah de afgelopen tijd aan het verkiezingsprogramma van de gezamenlijke lijst. Navraag van Omroep Tilburg bij de woordvoerder van GroenLinks-PvdA geeft nog geen bevestiging. Vrijdagmiddag om 14:00 uur wordt de officiële lijst naar buiten gebracht en tot die tijd wordt er nog niets ontkracht of bevestigd.

LEES OOK:
Esmah Lahlah is de beste lokale bestuurder: ‘Tilburgse om trots op te zijn’
De Nieuwsverdieping – Esmah Lahlah – Rondkomen van 250 euro

Pieter Soethout