Wethouder: Dé Tilburgse Kermis gaat niet door, we kijken wat dan wel kan

TILBURG – De persconferentie van afgelopen week bracht veel nieuwe versoepelingen, zo ook voor de kermis. Iets wat toch als een verrassing komt, maar wel een welkome verrassing. Kermiswethouder Rolph Dols (CDA) is met zijn team direct aan de slag gegaan om te kijken naar de mogelijkheden om toch een vorm van kermis door te laten gaan.

“Ik zat thuis en hoorde de persconferentie, mijn eerste gedachte ging uit naar de exploitanten en vakbonden die alsnog wat van hun seizoen kunnen maken. Mijn tweede gedachte ging uit naar wat er eigenlijk allemaal kan. Dé Tilburgse Kermis kan in ieder geval niet”, laat Rolph weten. We dienen met veel rekening te houden: de anderhalvemetersamenleving, verschillende instanties en ook met de exploitanten. “Ook zaten we tot een paar dagen geleden in een rups en nu zitten we in een rollercoaster, het is voor ons denken en schakelen”, vertelt wethouder Dols.

Opening

Of de beoogde datum – vrijdag 17 juli – haalbaar is, is nog niet officieel te zeggen. Maar de hoop en verwachting is er wel. De kermis zal alleen niet openen zoals we dat gewend zijn, maar er worden veel ideeën bedacht. Rolph Dols: “Wat voor ideeën kan ik nog niet zeggen, dat ligt aan veel factoren. Zo hebben sommige exploitanten problemen met personeel, dat door corona ander werk is gaan zoeken.”

Rick Kraaijeveld