Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wethouder Çelik start campagne om mensen te wijzen op energieregelingen

Yusuf Celik met zijn bord voor campagne 'Warm Thuis' (foto: Pieter Soethout)

Yusuf Çelik is een campagne gestart om Tilburgers te wijzen op regelingen die de gemeente heeft op het gebied van energie. Op deze manier wil hij mensen die het financieel moeilijk hebben een helpende hand bieden.

Na een gesprek met minister Rob Jette wilde de wethouder op zijn manier een steentje bijdragen. Daarom is hij de campagne Warm Thuis gestart. De gemeente heeft allerlei regelingen voor huishoudens die in de problemen komen door de gestegen gasprijzen. “De verwachting is dat die gasprijs op hoog niveau blijft. Daardoor zijn mensen een groter deel van hun inkomen kwijt aan energie. Samen met de inflatie is het voor heel veel mensen een probleem.”

Regelingen niet gevonden
Uit zijn ervaring blijkt dat veel mensen deze regelingen niet kennen of niet kunnen vinden. De komende maanden gaat de wethouder op allerlei plekken en bijeenkomsten vertellen waar de inwoners gebruik van kunnen maken. “Te veel Tilburgers weten niet wat je bij de gemeente kunt krijgen en waar je moet zijn. Door deze campagne proberen we de mensen te bereiken waarbij dat eerder nog niet lukte.”

De wethouder vindt dat er niet genoeg aandacht voor kan zijn. Hij vertelt dat sommige regelingen namelijk nogal lastig te vinden zijn. Ook moet je van sommige dingen net wat meer afweten om het helemaal te begrijpen.

Overal kenbaar maken
Çelik vindt zichzelf een atypische bestuurder. “Ik doe het op een iets andere manier. Bij iedere afspraak die ik heb, vertel ik in één minuut wat mensen moeten weten. Zo hoop ik toch mijn steentje bij te dragen. Verder wordt de informatie gedeeld via de communicatiekanalen van de gemeente, zoals de wijkbijeenkomsten, brieven en de sociale media.”

De slogan van de campagne luidt: huis voor huis, straat voor straat, wijk voor wijk. “Het is ook belangrijk dat inwoners elkaar op de hoogte houden van wat voor regelingen er zijn. Daar proberen wij als gemeente een eerste stap in te zetten. De regelingen zijn er niet voor niets en de wethouder hoopt dat mensen ze in de toekomst beter weten te vinden en gebruiken. “Daar zijn ze tenslotte voor”, sluit hij af.

Op de websites van Duurzamer Tilburg en Werk en Inkomen Tilburg vind je de regelingen.

Pieter Soethout