Werkzaamheden kruising Spoorlaan-Heuvelring tot eind november

Binnenkort starten de werkzaamheden op de kruising tussen de Spoorlaan en Heuvelring
Kruising tussen de Heuvelring en Spoorlaan (foto: Google Maps)

De gemeente werkt de komende maand aan een groenere kruising tussen de Spoorlaan en de Heuvelring. De werkzaamheden worden stap voor stap uitgevoerd, zodat er zo min mogelijk overlast van komt. Dit duurt tot ongeveer eind november.

De werkzaamheden starten op maandag 31 oktober en duren dus tot ongeveer eind november. Volgens de gemeente is dit afhankelijk van weersomstandigheden. Bij slecht weer zou het langer kunnen duren.

Stap voor stap
Verder voert de gemeente de werkzaamheden in stapjes uit. Daardoor hoeft de kruising niet helemaal dicht. Voor sommige onderdelen van de werkzaamheden moeten er wel delen van de kruising afgezet worden. De gemeente doet dit op momenten dat het verkeer hier zo min mogelijk overlast van heeft.

De werkzaamheden aan de Spoorlaan zijn onderdeel van het plan om de Cityring om te bouwen tot de Parkring. Hiermee wil de gemeente de verkeersdrukte in de stad verminderen. Op die manier blijft het centrum beter bereikbaar voor mensen die er écht moeten zijn, zoals bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad.

De plannen
Uiteindelijk zullen er na de werkzaamheden twee rijstroken rechtsaf slaan naar de Burgemeester Broxlaan vanuit de Ringbaan-Oost. Daardoor is er één rijstrook over voor verkeer dat linksaf wil slaan naar de Heuvelring. Tot slot komt er vanuit het NS plein één rijstrook bij om linksaf te slaan naar de Ringbaan-Oost. Dit zou het verkeer beter uit de stad gaan leiden.

LEES OOK: Cityring moet minder druk worden

Pieter Soethout