Wegpiraat met lachgas gepakt na wilde achtervolging

Foto: Politie

De politie heeft woensdagavond een 22-jarige Rotterdammer aangehouden na een wilde achtervolging door Tilburg. De man wordt verdacht van doorrijden na een ongeluk en met lachgas op achter stuur zitten.

Even voor zes uur ’s avonds botste de verdachte tegen een geparkeerde auto op de Pater Ruttenstraat in Tilburg. Een politieagent zag dat en kon ook zien dat de bestuurder en zijn bijrijder een ballon aan hun mond hielden. Vermoedelijk zat hier lachgas in. De agent sprak de mannen aan, maar die gingen vervolgens op hoge snelheid ervandoor.

‘Wilde rit’
De politieman zette de achtervolging in terwijl de wegpiraat door de Goirkestraat in de richting van het Julianapark racete. Daarbij negeerde hij de stoptekens, zwaailichten en sirenes van de agent die hem had betrapt. Wat volgde was volgens de politie een ‘wilde rit’.

Op de kruising met de Ringbaan-Noord, reed verdachte vervolgens door rood. Dat zorgde voor een levensgevaarlijke situatie vanwege de drukte op dat tijdstip. Een fietser kon net voorkomen dat die werd aangereden door de roekeloze bestuurder. Ook andere automobilisten moesten moeite doen om een botsing met de verdachte te voorkomen.

Spookrijden
De snelheden liepen op tot 140 kilometer per uur richting de Hasseltrotonde. Daar is slechts 50 toegestaan. Omdat het verkeer stilstond voor het stoplicht, reed de wegpiraat over de middenberm en vervolgens tegen het verkeer in over de Hasseltrotonde de Ringbaan-West op.

Via de Ringbaan-West ging het naar de Professor Cobbenhagenlaan, waar de auto tot stilstand kwam. Politiemensen hebben de bestuurder, een 22-jarige Rotterdammer, aangehouden. In de auto lagen onder meer een lachgascilinder, meerdere lege ballonnen en ook vals geld.

De man zit vast voor verhoor. Zijn auto is in beslag genomen, evenals de lachgascilinder en het vals geld.

Collin Beijk