Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wegafsluiting Ringbaan-Zuid door aanleg fietstunnel bij Stappegoor

TILBURG – Het is eindelijk zo ver. De bouw van de fietstunnel bij Stappegoor is eindelijk begonnen na een lange tijd. Daarom wordt de Ringbaan-Zuid bij Stappegoor donderdag 8 oktober vanaf 06:00 uur gesloten. Die zal gesloten blijven tot en met 12 oktober 06:00 uur.

Vanaf maandag 12 oktober zal de rijbaan weer open zijn voor het verkeer. Het werk aan de vloeren en wanden van de fietstunnel is al klaar en tussen 8 en 12 oktober wordt de tunnelbak onder de Ringbaan-Zuid aangelegd. Donderdag 8 oktober wordt de wegconstructie onder de rijbaan uitgebroken. Naar verwachting gaat dit voor de meeste geluidsoverlast zorgen voor direct omwonenden.

De fietstunnel

Het oversteekpunt van de Trouwlaan naar Stappegoor is een lastig punt voor fietsers en automobilisten. Het is voor fietsers lang wachten bij rood licht en automobilisten moeten goed opletten aangezien fietsers zomaar over kunnen steken. Maar dit zal in december verleden tijd zijn. In de maanden oktober en november gaat het werk aan de aansluitingen van de tunnel verder. Vanaf december dit jaar zal de fietstunnel dus open zijn voor voetgangers en (brom-)fietsers.

Janneke Timmermans