Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vuurwerkwinkel leeggeroofd, toch geen lege schappen voor de klanten

Woedend, dat is de eigenaar van de vuurwerkwinkel die afgelopen weekend het doelwit was van een ramkraak. Honderden kilo’s aan vuurwerk werd buitgemaakt vanuit de bunker waar de voorraad opgeslagen ligt. Maar ondanks dat de diefstal vlak voor de verkoopdatum plaatsvond, hoeven klanten niet te vrezen voor lege schappen. In de nacht van dinsdag op…

Woedend, dat is de eigenaar van de vuurwerkwinkel die afgelopen weekend het doelwit was van een ramkraak. Honderden kilo’s aan vuurwerk werd buitgemaakt vanuit de bunker waar de voorraad opgeslagen ligt. Maar ondanks dat de diefstal vlak voor de verkoopdatum plaatsvond, hoeven klanten niet te vrezen voor lege schappen.

In de nacht van dinsdag op donderdag werd eigenaar Bart Landsmeer gebeld door de politie met het slechte nieuws. Eenmaal aangekomen bleek dat de daders zich via de achterpoort toegang hadden verschaft tot het pand. Met een gestolen bestelbus hebben ze de poort omver gereden en konden zo hun slag slaan.

De daders wisten volgens Landsmeer precies waar ze moesten zijn. Niet in de winkel, maar in de opslagbunker. Daar lag het vuurwerk opgeslagen tot het dit weekend in de verkoop kan gaan. De eigenaar denkt daarom dat de actie ook echt op zijn voorraad was gericht.

Omroep Tilburg