Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Ook brandweervrijwilligers actief tijdens de feestdagen

De periode tussen de feestdagen is voor veel mensen een tijd waarin er niet zoveel gebeurt. Maar voor anderen is het juist een drukke tijd, bijvoorbeeld als je bij de brandweer werkt. Maar het zijn niet alleen betaalde krachten die tijdens de feestdagen paraat staan, ook vrijwilligers zijn gewoon oproepbaar. Veel brandweerkorpsen in Nederland maken…

De periode tussen de feestdagen is voor veel mensen een tijd waarin er niet zoveel gebeurt. Maar voor anderen is het juist een drukke tijd, bijvoorbeeld als je bij de brandweer werkt. Maar het zijn niet alleen betaalde krachten die tijdens de feestdagen paraat staan, ook vrijwilligers zijn gewoon oproepbaar.

Veel brandweerkorpsen in Nederland maken gebruik van brandweervrijwilligers. De vrijwilligers hebben dezelfde opleiding gehad als hun beroepscollega’s, maar werken in principe geen 24-uursdiensten. Wel kunnen ze opgeroepen nodig wanneer zij nodig zijn. Veel korpsen hebben een tekort aan vrijwilligers, in Tilburg is dat gelukkig niet het geval.

Ook tijdens de feestdagen zijn er dus genoeg krachten beschikbaar. De planning daarvoor wordt al vlak na de zomervakantie gemaakt.

Omroep Tilburg