Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vittorio kan rekenen op steun van gemeente na incident met dronken mensen

Vittorio en zijn ijszaak (Foto: Edita Saakian).

Burgemeester Theo Weterings en wethouder Bas van der Pol zijn dinsdagmiddag op bezoek bij ijszaak Vittorio, aan de Piushaven. De eigenaar heeft te maken gehad met vernielingen en overlast van dronken mensen. De burgemeester en wethouder verwerpen het incident van afgelopen weekend en denken aan veiligheidsmaatregelen.

Al zes jaar is de blauwe ‘Karvansara’, vanuit waar Vittorio zijn unieke Perzische ijs serveert, niet weg te denken uit de Piushaven. Afgelopen zaterdag liep een incident met een groep beschonken mannen zo ver uit de hand dat de Iraanse ondernemer eraan denkt te vertrekken uit Tilburg. Zijn werk wordt hem steeds moeilijker gemaakt, zo laat hij weten. Vernielingen, scheldpartijen en soms zelfs geweld door groepen dronken mensen bij de haven. ‘Het is niet meer leuk’, was zondag te lezen in Facebookbericht van de geliefde ondernemer.

“Ik wil juist in gesprek met hen.”

Op bovenstaand platform kon zijn bericht rekenen op honderden steunbetuigingen. Mensen kwamen hem maandag bloemen brengen en laten zo zien dat hij er niet alleen voor staat. Een van de reacties op Facebook: ‘Als we nou om de beurt één keer per week op jouw terras plaatsnemen als stand-by, hoef je het emotioneel niet alleen te dragen als er dronken mannen komen.’

Vittorio is ontroerd is door alle steun. Hij wil zich vooral focussen op verzoening. Negatieve aandacht over de vernielingen wil hij liever niet. “Iedereen zegt dat ik aangifte moet doen, maar ik wil juist in gesprek met hen. Ik wil ze vertellen wie ik ben en mijn verhaal met hen delen. Ik heb genoeg oorlog meegemaakt en ik wil gewoon vrede”, vertelt hij.

“Wat hem is overkomen, vinden wij verwerpelijk.”

Hij kon niet alleen op steun rekenen van omwonenden en gasten, ook de burgemeester en wethouder nemen het voorval serieus. Het liefst blijft hij nog jaren in de Piushaven, maar dan moet het wel een veilige werkomgeving blijven. Vittorio kan in ieder geval rekenen op steun vanuit de gemeente.

Burgemeester Theo Weterings en wethouder Bas van der Pol spreken hun afschuw uit over het incident van afgelopen weekend. “We zijn vandaag op bezoek geweest bij Vittorio. Wat er gebeurd is, is zeer ingrijpend geweest voor hem. Gelukkig is hij onverminderd positief, maar wat hem is overkomen vinden wij verwerpelijk.”

Ze vertellen hem een hart onder de riem te steken. “We willen nogmaals onze waardering uitspreken voor alles wat hij doet op dat mooie plekje in de Piushaven.” Daarnaast hebben ze gesproken over het verbeteren van zijn veiligheid. Of er maatregelen getroffen gaan worden, is nog niet duidelijk. Daarover willen ze nog geen verdere mededelingen doen.

Edita Saakian