Meer Felyx scooters in Tilburg door weggaan van GO scooters

foto: Omroep Tilburg

Er komen vanaf 1 maart meer deelscooters van Felyx in Tilburg. Dat komt doordat de scooters en elektrische fietsen van GO Sharing voorlopig niet terugkomen.

Naast de voertuigen van GO Sharing staan er in Tilburg ook scooters van Felyx. De gemeente heeft een afspraak kunnen maken met het bedrijf. Per 1 maart komen er vijftig scooters bij de 125 die al op straat staan.

Tekort herstellen
De gemeente Tilburg vindt deelvoertuigen heel belangrijk en wil daarom zo snel mogelijk het aantal scooters herstellen. Door het weggaan van GO Sharing zijn er 125 scooters en 125 fietsen verdwenen. Andere bedrijven hebben volgens wethouder Rik Grashoff gezegd dat ze op korte termijn willen helpen met het tekort.

Problemen
De lichtgroene scooters en elektrische fietsen zijn al zo’n anderhalve week niet meer te gebruiken. Dat komt doordat hun moederbedrijf, GreenMo Rent, failliet is. Maar GO Sharing is nu zelf ook in de problemen geraakt.

Vrijdag werd bekendgemaakt dat het moederbedrijf een doorstart gaat maken. Het bedrijf valt daarbuiten en is dus hard op zoek naar een nieuwe partner. GO Sharing heeft uitstel van betaling aangevraagd, maar is niet failliet. Er is dus een kans dat ze terugkomen. De bewindvoerder verwacht binnen twee weken meer duidelijkheid.

Pleun van Diessen