Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vernieuwing station Universiteit, opnieuw geld voor Tilburg

Station Tilburg Universiteit in Tilburg West | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg / Omroep Tilburg

Het Rijk heeft opnieuw geld uitgetrokken om Tilburg West te vernieuwen. Eerder ging het om het gebied rondom de Westermarkt en nu is station Universiteit aan de beurt. De gemeente ontvangt een bijdrage van 11 miljoen.

Daarmee moet in ieder geval station Universiteit vernieuwd worden, maar ook rondom het station moet veel gebeuren. Wat er dan precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. Een woordvoerder laat weten dat de gemeente grote ambities heeft voor het gebied. “De plannen worden nu pas opgezet en uitgewerkt. Er komen duizenden woningen bij. Voor al die nieuwe mensen komen er ook voorzieningen voor werk, onderwijs en sport.”

Kenniskwartier
Ook de wethouder is blij met de investering van het Rijk. “Dit geld is een steun in de rug om onze ambities in het Kenniskwartier waar te maken.” Het Kenniskwartier is het gebied tussen Ringbaan-West, Professor Cobbenhagenlaan, Tilburg University, Stadsbos013 en de Westermarkt. Bij de ontwikkeling worden de bewoners ook betrokken. Naast al die extra huizen moet er ook ruimte komen voor meer groen.

In totaal ontvangt de gemeente dus 15 miljoen, waarmee geïnvesteerd moet worden in Tilburg West. De eerste vier miljoen ontving de gemeente voor het vernieuwen van de Westermarkt, waar zo’n 700 woningen gebouwd worden.

Tweede Spoorzone
Daar is nu dus nog eens 11 miljoen bijgekomen. Het Kenniskwartier moet, net als de Spoorzone, een gebied worden waar mensen samenkomen. Op termijn moeten er ook intercity’s gaan stoppen op station Universiteit, waar nu alleen nog sprinters stoppen.

LEES OOK:
Vernieuwing Westermarkt: gemeente krijgt ruim vier miljoen van het Rijk

Pieter Soethout