Verkoop lachgasballonnen tijdens carnaval

Tilburg – Tijdens carnaval afgelopen zaterdag zijn er bij het Piusplein ballonnen met lachgas verkocht vanuit een marktkraampje. De verkopers bleken hiervoor geen vergunning te hebben, meldt de politie. Wie de verkopers waren, is niet bekend.

De Tilburgse fractie van het CDA is dan ook verbaasd en geschrokken dat dit verkocht kon worden. De fractie heeft daarom vragen over het voorval aan het college van burgemeester en wethouders.

“Wij vinden het schrikken en vooral onwenselijk. Ik ben erg benieuwd of dit wel mag”, aldus Joost van Puijenbroek. De kans dat de verkopers studenten waren wordt niet uitgesloten.

De politie van Tilburg laat weten dat de verkopers geen toestemming hadden voor het verkopen van de ballonnen. Dit hadden ze wel beweerd bij de politie. Zo lieten de verkopers weten dat zij toestemming zouden hebben van de gemeente. Na een controle bij de afdeling Handhaving bleek dit niet het geval. De verkoop is daarna gelijk stopgezet.

De ballonnen werden verkocht voor € 2,50 per stuk. Wie de verkopers waren is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk hoe lang ze hun ballonnen hebben kunnen verkopen. “Wel is duidelijk dat het om een geïmproviseerd kraampje ging met daarachter een grote tank met lachgas” laat Van Puijenbroek weten.

Het bedrijf Bol.com laat weten te stoppen met de verkoop van lachgaspatronen aan minderjarigen, en het product is sinds het voorval op zaterdag niet meer te verkrijgen.

Omroep Tilburg