ROC Tilburg goed gescoord op landelijk MBO Debattoernooi

Tilburg – Studenten van ROC Tilburg hebben goed gescoord op het landelijk MBO Debattoernooi. Studenten debatteerden op deze twaalfde editie over politie en ontwikkelingshulp. 200 mbo-studenten van opleidingen uit heel Nederland kwamen maandag verbaal in actie voor de titel ‘Landelijk Debatkampioen’.

De debaters van de juridische opleiding behaalden de derde plek, de debaters van de opleiding Kunst, Cultuur en Media de zevende plek. De studenten kunnen met recht trots zijn, want ze horen bij de beste sprekers van Nederland.

De titel ‘Landelijk Debatkampioen’ ging na een zinderend finaledebat naar ROC Tilburg Zorg en Welzijn. 200 studenten uit alle jaren van het mbo, debatteerden tijdens het toernooi los van hun eigen mening. De jongeren hebben de stellingen vooraf kunnen voorbereiden, maar hoorden pas kort van tevoren of zij voor- of tegenstanders moeten zijn. Ook volgde er in debatronde 3 een improvisatiestelling. Tijdens drie spannende debatrondes werd bepaald welke twee teams een plek in het finaledebat verdienden.

Het MBO Debattoernooi is mogelijk door steun van Fonds21, Adessium Foundation, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en de Janivo Stichting. Als zevenvoudig landelijk debatkampioen was het ROC Tilburg dit jaar gastlocatie.

foto 1: ROC Tilburg Zorg en Welzijn – titel ‘Landelijk Debatkampioen’ foto 2: ROC Tilburg Juridisch Administratief Dienstverlener

fotocredits: Wineke Onstwedder

Omroep Tilburg