Verdachte van brandstichting opgepakt

Een 50-jarige Tilburger is woensdagavond opgepakt voor het stichten van een brand aan het Lieve Vrouwenplein. De man met een zwervend bestaan werd door een agent op camerabeelden herkend. Woensdagavond werd een burgernetbericht verzonden met de oproep om naar de verdachte uit te kijken. Dankzij de oproep kon de man rond half 9 worden aangehouden.

In de nacht van dinsdag 14 februari op woensdag 15 februari ontdekte een toevallig passerende motoragent de brand. De brand bij de woningen aan het Lieve Vrouwenplein was al meters hoog, waarna de agent direct begon met woningen te ontruimen.

Gasflessen
De brandweer rukte met flink materieel uit en er was zelfs een Officier van Dienst op de plek van de brand. Zij konden voorkomen dat de brand oversloeg naar de omliggende woningen en bedrijven. Wel stonden er een aantal fietsen en scootmobielen in brand. Ondanks de flinke schade heeft de brandweer door snel handelen erger voorkomen. Er stonden gasflessen naast de brandende scootmobielen, die snel zijn weggehaald.

De verdachte is ingesloten en zal worden verhoord. Ook zal de politie kijken of er verplichte hulp ingeschakeld kan worden.

Fabrice Leclaire