Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Verbeeten Challenge 2021 afgelast; “nu weer op weg naar een volwaardige challenge”

De zevende editie van de Verbeeten Challenge, een sportevenement tegen kanker, is afgelast. Het stond gepland op zondag 11 april dit jaar.
Deelnemers aan de eindstreep tijdens de Verbeeten Challenge in 2019

TILBURG – De zevende editie van de Verbeeten Challenge in Tilburg en Breda is afgelast. Het evenement stond gepland op zondag 11 april dit jaar. De challenge is een sportevenement tegen kanker.

De Verbeeten Challenge is een evenement voor jong en oud. Je kunt daarbij niet alleen diverse afstanden wandelen of hardlopen, maar ook wielrennen of fietsen. In Tilburg is er ook de mogelijkheid om te skeeleren, bootcampen en mountainbiken. De volledige opbrengst van het evenement gaat naar het Verbeeten Fonds. Dat fonds stimuleert onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes van kanker, door Instituut Verbeeten. Dat is het instituut van het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

Reactie voorzitter

Frank Molkenboer, de voorzitter van de Verbeeten Challenge, reageert op het afgelasten van het evenement. “Helaas houdt het coronavirus ons nog altijd in zijn greep. April komt te snel voor dit familie-event voor jong en oud. Afhankelijk van de maatregelen kijken we hoe we in 2021 toch op gepaste wijze actief kunnen zijn op weg naar weer een volwaardige Challenge.”

Niels Verdaasdonk