Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jongen bij Spoorpark aangehouden voor bezit van een vuurwapen

De politie controleerde zondag een groep jongeren in het Spoorpark. Een van hen, een jongen van 17, bleek een vuurwapen op zak te hebben, en is aangehouden.
Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – De politie controleerde zondagmiddag een aantal jongeren in het Spoorpark. Een van hen, een jongen van 17 uit Tilburg, bleek een vuurwapen bij zich te dragen. Hij is daarom aangehouden en zit vast.

Terwijl de agenten in het park surveilleerden, werden zij rond 16.00 uur door iemand aangesproken. Diegene vertelde dat een groep van ongeveer zeven jongeren mogelijk drugs aan het dealen was en zenuwachtig reageerde bij de komst van de politie. Hierop controleerden de agenten dus de groep jongeren. In een tas vonden zij een vuurwapen en een patronenhouder. Een van de jongeren zette het toen meteen op een rennen. Maar in de Hazelaarstraat wisten de agenten hem alsnog aan te houden. Hij zit vast voor verder onderzoek. Het wapen en de patronenhouder zijn in beslag genomen. Er zijn geen verdovende middelen aangetroffen bij de jongen.

Kees-Luc Simons