Veiligheidsregio: geen extra maatregelen nodig na coronabesmetting in Tilburg

Het Ronde Tafelhuis en ContourdeTwern hebben hart voor de gezondheid van de jeugd in Tilburg-Noord, en zijn daarom een actie gestart waarmee ze zeep inzamelen
Foto: Pixabay

TILBURG – De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant laat weten dat er geen extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn naar aanleiding van het coronavirus. Donderdagavond werd bekend gemaakt dat een 56-jarige man uit Loon op Zand besmet is met het virus en is opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

Volgens de veiligheidsregio zijn de belangrijkste maatregelen die genomen kunnen worden, dezelfde maatregelen die normaal ook voor griep gelden. “Was uw handen regelmatig, hoest of nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes”, geeft de website van de veiligheidsregio als advies mee.

Zowel de veiligheidsregio als de gemeente volgen de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD op.

Informatienummer

De GGD heeft een informatienummer geopend voor mensen die vragen hebben over het coronavirus. Op het nummer 0900 364 64 64 kan tussen 08:00u en 17:00u gebeld worden voor meer informatie.

Tijmen Moelker