Veelpleger aangehouden voor diefstal uit vrachtauto

Tilburg – Door de combinatie van een oplettende getuige, ervaren politiemensen en dashcambeelden is woensdagmiddag 2 januari na een zoekactie al snel een 44-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal uit de cabine van een vrachtauto. De veelpleger is in verzekering gesteld.

Een alerte getuige belde de politie omdat hij zag dat een man zich in de omgeving van een bouwmarkt aan de Ringbaan-Zuid verdacht gedroeg en interesse toonde in geparkeerde voertuigen.

Terwijl agenten aanreden belde de getuige opnieuw in. Hij zag dat die man op de Wethouder van Ierlantstraat daadwerkelijk iets uit een vrachtauto had gestolen.

De melder was achter de dief aangegaan, maar hem kwijtgeraakt. Het signalement van de dader en zijn fiets werd via de mobilofoon verspreid. Agenten kregen daarmee al een voorgevoel wie de dief zou kunnen zijn. Zij hebben deze man, een 44-jarige veelpleger, op het Korvelplein aangehouden.

De chauffeur heeft aangifte gedaan. Hij had de cabine wel dichtgedaan, maar niet slotvast afgesloten. Daaruit was een rugtas gestolen. Op de dashcambeelden die hij aanleverde is de dief goed te zien, het is de aangehouden man.

Omroep Tilburg