Ontwikkelingen in het leesonderwijs en de rol daarin van Tilburgse fraters

Tilburg – Het TijdLab (Bibliotheek LocHal) presenteert in samenwerking met Stadsmuseum Tilburg op woensdag 16 januari om 19.30 uur een lezing over ontwikkelingen in het leesonderwijs en de rol daarin van Tilburgse fraters. Deze lezing wordt verzorgd door Ger Janssen, oud-directeur Uitgeverij Zwijsen.

In het TijdLab staat vanaf januari het project IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK centraal over de ontwikkelingen van leesonderwijs en leesplanken in Tilburg. Aan dit leesonderwijs is onlosmakelijk verbonden Caesarius Mommers, frater, Tilburger en leesvader van Nederland. Mommers is bedenker van de leesmethode Veilig leren lezen (boom-roos-vis), alom bekend in het leesonderwijs.

Al ruim tweehonderd jaar woedt in onderwijskringen een strijd om de kwaliteit van het leesonderwijs. Hoe moet je kleine kinderen lezen leren? Woensdag 16 januari begint er om 19.30 uur een lezing van Ger Janssen in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal) over ontwikkelingen in het leesonderwijs en de rol daarin van Tilburgse fraters. De beelden die hij bij de lezing laat zien, zullen bij veel Tilburgers herinneringen oproepen aan de tijd waarin zij zelf leesonderwijs genoten.

De toegang tot deze lezing is gratis. Graag aanmelden vooraf via TijdLab@bibliotheekmb.nl of in de Bibliotheek LocHal.

Omroep Tilburg