Veel reacties op vuurwerkverkoper Bram van Beurden die knalvuurwerk in de ban doet

Hij haalde veel lokale, regionale en zelfs landelijke media: vuurwerkverkoper Bram van Beurden doet dit jaar het knalvuurwerk in de ban en verkoopt alleen nog maar siervuurwerk. Inmiddels mag het vuurwerk over de toonbank en merkt Bram aan de verkoop wat de resultaten zijn. In ieder geval heeft zijn beslissing veel positieve en negatieve reacties…

Hij haalde veel lokale, regionale en zelfs landelijke media: vuurwerkverkoper Bram van Beurden doet dit jaar het knalvuurwerk in de ban en verkoopt alleen nog maar siervuurwerk. Inmiddels mag het vuurwerk over de toonbank en merkt Bram aan de verkoop wat de resultaten zijn. In ieder geval heeft zijn beslissing veel positieve en negatieve reacties opgeleverd.

Het vuurwerk wordt verkocht vanuit een zaak die de rest van het jaar dienst doet als Italiaans restaurant. In de aanloop naar de jaarwisseling maken de pizza’s en pasta’s al enkele jaren plaats voor pijlen en potten. Tot vorig jaar was er een ‘normaal’ assortiment aan vuurwerk verkrijgbaar, maar mede door de oproep van hulpverleners om een einde te maken aan gevaarlijk en overlastgevend knalvuurwerk, is Van Beurden gestopt met de verkoop daarvan. Eén vuurpijl verkoopt hij nog wel, een biologisch afbreekbare ‘ecopijl’.

Omroep Tilburg