Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Uitstel sluiting tijdelijke fietsenstalling Wagnerplein

De fietsenstalling op het Wagnerplein zou eerst open zijn van 15 oktober vorig jaar tot 31 augustus dit jaar. Door het plaatsen van de stalling wil de gemeente kijken of de diefstal van fietsen afneemt en of bewoners sneller de fiets pakken.
Eind vorig jaar werd de tijdelijke fietsenstalling aangelegd | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – De tijdelijke fietsenstalling op het Wagnerplein blijft open tot eind 2020. De stalling is bedoeld voor onderzoek naar fietsendiefstal en het afnemen van de parkeerdruk. Wegens de maatregelen tegen het coronavirus kon het onderzoek niet langer plaats vinden. Hierom is besloten de tijdelijke fietsenstalling te verlengen tot het einde van het jaar.

De fietsenstalling op het Wagnerplein zou oorspronkelijk open zijn van 15 oktober 2019 tot 31 augustus 2020. Door het plaatsen van de stalling wil de gemeente kijken of de fietsendiefstal afneemt en of bewoners sneller de fiets pakken. Als mensen in de toekomst sneller de fiets pakken, blijven de auto’s vaker thuis en neemt de parkeerdruk op het Wagnerplein af. In verband met de coronacrisis is het onderzoek niet geheel betrouwbaar meer gebleken, en wordt het einde van de tijdelijke fietsenstalling dus uitgesteld.

De stalling

De fietsenstalling op het Wagnerplein is zes dagen per week geopend. Deze sluit op maandag tot en met donderdag om 18:30 uur, op vrijdag om 20:30 uur en op zaterdag om 17:30 uur. Er is ruimte voor bakfietsen en scooters, en daarnaast is er plaats voor 200 fietsen.

Janneke Timmermans