Uitglijders bij fietsenstallingen, rolpaden krijgen ‘stroever oppervlak’

In augustus moesten de rolpaden sluiten, omdat het te gevaarlijk was (Foto: Omroep Tilburg).

De rolpaden bij de ondergrondse fietsenstallingen bij de Heuvel en de IJzerstraat zijn bij regen te gevaarlijk. De gemeente ziet dat er de laatste tijd veel mensen uitglijden. Daarom zullen de rolpaden dicht zijn tot 2 september.

De rolpaden bij beide fietsenstallingen moeten volgens de gemeente veiliger gemaakt worden. “We zien de laatste tijd een significante toename van uitglijders bij de fietsenstallingen. Om die reden hebben we de rolbanden bij de stallingen aan de Heuvel en de IJzerstraat gesloten”, laat een woordvoerder weten.

Glad door regen
De regenbuien van de afgelopen tijd zouden een reden kunnen zijn voor de toename van het aantal ongelukjes en meldingen van uitglijders. “We weten in ieder geval dat die helling meer grip moet krijgen om bestand te zijn tegen veel water.”

Daarom zijn beide roltrappen tot in ieder geval 2 september niet te gebruiken. Hierdoor is de stalling aan de IJzerstraat zelfs helemaal dicht. Die op de Heuvel is nog te bereiken met de trap.

De gemeente heeft met spoed een uitvraag gedaan voor het aanbrengen van stroeve coating op de rolpaden. “Mocht de weersituatie het na zaterdag toch niet toelaten om de rolpaden te gebruiken dan zullen wij op dagdeelniveau beoordelen of sluiten noodzakelijk is.”

LEES OOK:
Geen papieren bonnetje meer als je je fiets in een bewaakte fietsenstalling zet

Edita Saakian