Twee aanhoudingen bij inval clubhuis Satudarah in Tilburg

TILBURG – Vrijdagavond heeft de politie een inval gedaan aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg bij het clubhuis van motorclub Satudarah. De politie vermoedt dat er witwaspraktijken plaatsvinden en zoekt naar bewijs. Er zijn ongeveer zestig agenten ter plaatse. Twee personen zijn aangehouden.

Rond 20:30 uur vielen een arrestatieteam en verschillende landelijke politie-eenheden het pand binnen. Ook vloog er een politiehelikopter rond. Deze avond was er een clubavond waarbij ongeveer veertig tot zestig personen aanwezig waren. Allen werden verhoord en gefouilleerd, daarna werd het pand doorzocht.

“Bij een landelijk witwasonderzoek rees het vermoeden dat er bewijsmateriaal bij de motorclub kan worden gevonden”, aldus woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid.

Twee aanhoudingen
Momenteel zijn er twee mannen aangehouden. Eén van hen had een openstaand vonnis, de ander droeg een verboden steekwapen bij zich. Rondom het clubhuis is de weg afgesloten, en die wordt pas vrijgegeven zodra het onderzoek is afgerond.

Omroep Tilburg