Toerisme in Tilburg en omstreken bloeit op: boerderijcamping gaat weer open

TILBURG – Met de nieuwe maatregelen rondom corona is er ook meer ruimte gekomen voor onder andere campings. Campings mogen open mits de openbare sanitaire voorzieningen dicht blijven, je kan alleen naar de camping als je eigen voorzieningen hebt of een appartement boekt met privésanitair. Boerderijcamping ‘Van ’t Zandeind’ in Riel gaat in ieder geval weer open.

De camping zou eigenlijk tot 10 mei gesloten zijn, maar mocht toch eerder open. De boerderijcamping heeft, naast de caravans of stacaravans, een apart sanitair huisje alleen voor de gasten van de caravans. Op die manier voldoen zij aan de voorwaarden voor campings om open te gaan. “Wij zijn natuurlijk erg blij dat de camping weer open kan gaan. We hebben extra desinfectiegel in ieder sanitair huisje geplaatst zodat mensen veel hun handen kunnen reinigen”, vertelt Joost Huijbregts, een van de eigenaren van de camping.

Gasten moeten voor aankomst een formulier ondertekenen waarin zij akkoord gaan met de nieuwe maatregelen en verklaren dat zij gezond zijn. Mochten gasten klachten ervaren tijdens hun verblijf, dan moeten zij de vakantie vroegtijdig beëindigen. Samenscholingen zijn ook verboden op de boerderijcamping. “Op de agenda staan vijf vriendengroepen, die heb ik gebeld om te vragen of ze nog wel willen komen onder de voorwaarde dat zij niet met elkaar mogen barbecueën of iets dergelijks. Daar hadden zij respect voor en lieten hun vakantie gewoon doorgaan. Je merkt dat mensen heel begripvol zijn” laat Joost weten.

Andere activiteiten

Op de camping zijn verschillende activiteiten te beleven als een kinderboerderij en horeca. Joost vertelt dat de kinderboerderij is geopend met wat aanpassingen, en de horeca is voorlopig nog gesloten. “Normaal nemen wij de kinderen mee naar de boerderij en kunnen zij ons helpen met bijvoorbeeld het voederen, dit kan nu niet. Ouders kunnen wel hun kinderen meenemen om met de dieren te knuffelen.”

Rick Kraaijeveld